2010. július 21., szerda

Zöldbableves

Ez tényleg zöldbableves, mert nem a sárga fajtából van, hanem a zöldből és ami még különleges benne, hogy én abból főztem, ami a mi kertünkben termett.

A frissen leszedett zöldbabot kb 2-3 cm-s darabokra vágom és felteszem egy fazék vízbe főni. Sárgarépát, gyökeret, krumplit pucolok és beleteszem. Sózom, majd apróra vágott fokhagymával is ízesítem, és addig főzöm, míg a bab és a többi zöldség megpuhul. Ezután már csak egy adag piros rántást teszek rá és kész is. (Piros rántás: 2 ek olajhoz 1,5 ek liszt ezt megpirítom, majd leveszem s tűzről, pirospaprikát keverek bele egy kiskanállal és felöntőm vízzel, mielőtt a levesbe keverem.)
Tálaláskor tejföllel és ecettel lehet ízesíteni, ki hogy szereti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése