2010. július 27., kedd

Finom fajta fasírt

Ma fasírtot (is ) sütöttem, amit most gyorsan le is írok ide, amíg emlékszem az arányokra, hogy máskor is sikerüljön :)

Szóval, amit össze kell keverni:
1 kg sertéscomb (ez 9 emberre lett elég tehát elég sok)
3 száraz szemle beáztatva, majd kicsavarva (Peti nem egészen érti, hogy miért kell megszárítani a zsemlét, ha utána úgy is beáztatjuk... hát nem tudom, de ha így kell, hát így kell)
7 gerezd fokhagyma apró darabokra vágva
2 nagy fej vöröshagyma apróra vágva és megdinsztelve
kb 3 evőkanálnyi pirospaprika
kb egy-két kávéskanál bors, só (ízlés szerint... ami elég nagy butaság, mert ha valaki először csinál egy kaját, akkor honnan tudná, hogy melyik ízlik :)
2 tojás

Jól össze kell gyúrni, lehetőleg kézzel, hogy minden jól összekeveredjen és kisebb vagy nagyobb golyókat formázva bő olajban megsütni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése