2010. július 20., kedd

Céklás-csokis süti

Ma kaptunk egy nagy adag céklát, amit fogyaszthatóvá kell tennem a családnak, de nem a jól ismert ecetes formában. Íme a recept, amivel a cékla hirtelen finom sütivé válik :D

Ez kell hozzá:
20 dkg cékla reszelve (már pucolva legyen ennyi a súlya)
10 dkg étcsoki reszelve
10 dkg cukor
3 tojás
10 dkg olvasztott vaj
20 dkg teljes kiúrlésű liszt (vagy fehér is jó)
1 csomag sütőpor

A céklát és a csokit lereszelem a sajtreszelőn.
Összekeverem a 3 tojás sárgáját, a cukrot és a mikróban megolvasztott vajat és hozzáadom a céklához, majd a sütőporral már korábban elkevert lisztet is hozzákeverem.
A tojások fehérjét felverem habbá és ezt is hozzákeverem a masszához.
Az egészet egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm (ez a mennyiség kb egy őzgerinc formába vagy egy kerek tortaformába elég) és kb 40 percig sütöm.

Jó étvágyat hozzá!

Tipp: A családnak előre ne mondjuk meg, hogy céklából van, csak ha már ízlett nekik :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése