Egyik kedvencem a gombapörkölt, illetve helyesebb lenne gombapaprikásnak nevezni, mert ahogy készül, inkább az.
Hozzávalók:
70 dkg gomba (csiperke vagy champion)
2 nagy fej hagyma
só, bors,
1 teáskanál pirospaprika
1 evőkanál ketchup
2 csipet majoranna
2 ek liszt
2 ek tejföl
A hagymát apróra vágom és felteszem egy kis olajon pirulni. Mikor üveges lesz, leveszem a tűzről és ha már nem forró, beleteszem a pirospaprikát, jól elkeverem és felöntöm kb 2 dl vízzel. Lefedve 15 percig főzöm.
Amíg a hagyma puhul, addig felvagdosom a gombát vékony szeletekre.
Befűszerezem sóval, borssal, majorannával, majd hozzáadom a gombát és fedő alatt, időnként megkevergetve főzöm. Kb 30 perc alatt puhára fő.
Hozzáadom a ketchupot, elkeverem.
A lisztet kis vízzel simára keverem, majd belekeverem a tejfölt. Folyamatosan kevergetve beleöntöm a paprikásba és jól összekeverem. Egy perc múlva elzárom a gázt és kész is.
Tésztával vagy nokedlivel együk.
2010. július 27., kedd
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése