2010. július 22., csütörtök

Gyümölcsös krémtúró

Mindhármunk kedvence a krémtúró és mivel a boltban aranyárban mérik, így nekifogtam itthon készíteni egy adagot. Nem mellesleg ebben legalább adalékanyag kevesebb lesz.

Az eredeti receptben így szerepel:
1 kis zacskó (500g) tehéntúró
1 kis doboz (200ml) habtejszín
1 zacskó főzés nélkül elkészíthető vaniliapuding
1 tasak vaniliás cukor
kb 3 deci tej, ez igazából az állag végett fontos. Addig hígítsuk, amíg jólesik.
Akármilyen gyümölcsből 15-20 dkg vagy amennyi van otthon.

Elkészítés: Ezeket mind jól összekeverem botmixerrel, majd egy órára a hűtőbe teszem.

Én kicsit módosítottam rajta, mégpedig így:
1 kis túró (250 g)  - ennyi volt itthon :D
1 dl főzőtejszín
1 zacskó főzős vaníliapuding - szintén ez volt csak itthon
3 ek cukor + 1 vaníliás cukor
3 dl tej
kb 15 dkg fekete szeder

2 dl tejet feltettem forrni, majd forrás előtt beleöntöttem az 1 dl tejben elkevert pudingport. Ahogy ez felmelegedett, hozzáöntöttem a villával összetört szedret levestől, a tejszínt és a cukrot, folyamatosan kevergettem. Amikor már besűrűsödött, akkor hozzáadtam a túrót és elzártam a gázt. A túróval alaposan összekevertem, majd kis tálakban öntöttem és a hűtőbe tettem. Már meg is kóstoltam és nagyon finom lett :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése