2011. március 19., szombat

Gesztenyés-vaníliás torta

Ma szombati munkanap volt, ezért vigasztalásul Apának csináltunk egy gesztenyés tortát. Mivel készen vett mézes lapokat használtunk fel, így gyorsan elkészült. Fogyasztás előtt kb 3-4 órával érdemes elkészíteni, hogy megpuhuljanak a mézes lapok.

Hozzávalók:
4 db mézes lap
1 csomag vaníliás főzős pudingpor
4 evőkanál cukor
1 cs vaníliás cukor
2 tojássárgája
7 dl tej
3 dkg búzadara
10 dkg vaj
25 dkg gesztenyepüré

1. 6 dl tejet felteszünk forrni. A maradék egy deciben elkeverjük a pudingport, a cukrot, a vaníliás cukrot, a 2 tojássárgáját és a búzadarát. A felmelegedő tejbe beleöntjük és folyamatosan keverve felforraljuk, míg be nem sűrűsödik.

2. Levéve a tűzről belekeverjük a kisebb darabokra vágott vajat.

3. Az első mézes lapra rákenjük kb a negyedét, majd a gesztenyepüré negyedét ráreszeljük a tetejére. Rátesszük a következő mézes lapot, majd ezt is megkenjük és erre is reszelünk gesztenyét. Ezt megtesszük mind a 4 lappal és már kész is a tortánk. A maradék kis krémet esetleg a torta oldalára kenhetjük, így mutatósabb.
3-4 óra alatt megpuhul és fogyaszható, addig tegyük hűvös helyre.

Jót étvágyat hozzá.

1 megjegyzés: