A neten számtalan gombaleves recept van fent, ez is egy a sok közül. Jellemzői: fehér, tejfölös, nincs benne tészta.
Hozzávalók:
50 dkg gomba
2 nagyon sárgarépa
1 fej hagyma
1 ek vegeta
só, bors,
petrezselyemzöld
3 ek olaj
1 kis doboz tejföl
1 ek liszt
1. A hagymát apróra vágjuk, a gombát vékony szeletekre. 3 evőkanál olajon megdinszteljük, míg a gomba össze nem esik és levet nem ereszt.
2. Hozzáadjuk a vegetát és a borsot, illetve kevés sót, amit majd később, kóstolás után pótolunk. Hozzákeverjük a petrezselymet is.
3. Hozzáadjuk a feldarabolt répát és felengedjük vízzel. Ez az adag hozzávaló kb 4 főra elég, ennek megfelelő mennyiségű vízzel engedjük fel. Kb 30 percet főzzük, míg megfő a répa.
4. A kis doboz tejfölhöz hozzákeverjük az evőkanálnyi lisztet, majd 3-4 ek levet a levesből. Összekeverjük, majd a leveshez adjuk. Újraforrásig főzzük, közben kóstoljuk és pótoljuk a fűszereket.
2011. március 20., vasárnap
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése