2010. november 28., vasárnap

Rizsfelfújt mazsolával

Hozzávalók kb 4-6- főre
25 dkg rizs
3/4 l tej
4 dkg vaj
8 dkg cukor
2 kk reszelt citromhéj
3 tojás
1 csipet só
5 dkg mazsola
1 cs vaniliás cukor

1. A rizst feltesszük főni annyi vízben, amennyi épp ellepi, beledobjuk a vajat és a sót. A vizet nagyon gyorsan felszívja, figyeljünk rá.

2. Ha felszívta a vizet, akkor a tejet hozzáöntjük és puhára főzzük benne.

3. A tojásokat leütjük, hozzáadjuk a kétféle cukrot és habosra verjük (nem kell szétválasztani). Belekeverjük a mazsolát és a citromhéjat, majd végül a megfőtt és már kihűlt tejberizst.

4. Magas falú edénybe öntjük, kb 2 cm magas legyen a massza és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük kb 30 perc alatt.

5. Tálaláskor finom lekvárt öntünk a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése