Ma a kislányommal együtt csináltuk a paradicsomlevest és nagy sikerélmény, hogy ízlett neki :) Le is jegyzem gyorsan a receptet.
Kell hozzá:
- 1,5 dl Paradicsompüré (az enyém 142 ml volt)
- 1 l langyos víz
- 1 kisebb fej hagyma
- 2 ek liszt
- 3 ek olaj
- 1kk só
- 1 kk ételízesítő
- 5 ek cukor
-1 kk szárított petrezselyem
1. Az olajon megpirítjuk a lisztet rántásszerűvé, majd folyamatosan keverve hozzáadjuk a paradicsompürét, gyorsan csomómentesre keerjük és már öntünk is hozzá pár dl vizet. Ezt is gyorsan csomómentesre keverjük. A gyorsaság azért fontos, mert a rántás alaptól folyamatosan sűrűsödik be. Majd szépen pár dl-es adagokban a maradék vizet is hozzáadjuk.
2. Hozzáadjuk a megpucolt és félbevágott hagymát, a sót, cukrot, ételízesítőt, petrezselymet, majd ha forrni kezd, akkor takarékra vesszük.
3. Kb 10 perces főzés után beletesszük a tésztát vagy a csipetkét és ha ez megfő, akkor kész is a leves.
Kell hozzá:
- 1,5 dl Paradicsompüré (az enyém 142 ml volt)
- 1 l langyos víz
- 1 kisebb fej hagyma
- 2 ek liszt
- 3 ek olaj
- 1kk só
- 1 kk ételízesítő
- 5 ek cukor
-1 kk szárított petrezselyem
1. Az olajon megpirítjuk a lisztet rántásszerűvé, majd folyamatosan keverve hozzáadjuk a paradicsompürét, gyorsan csomómentesre keerjük és már öntünk is hozzá pár dl vizet. Ezt is gyorsan csomómentesre keverjük. A gyorsaság azért fontos, mert a rántás alaptól folyamatosan sűrűsödik be. Majd szépen pár dl-es adagokban a maradék vizet is hozzáadjuk.
2. Hozzáadjuk a megpucolt és félbevágott hagymát, a sót, cukrot, ételízesítőt, petrezselymet, majd ha forrni kezd, akkor takarékra vesszük.
3. Kb 10 perces főzés után beletesszük a tésztát vagy a csipetkét és ha ez megfő, akkor kész is a leves.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése