2010. november 28., vasárnap

Harcsapaprikás

Egy különleges és finom, nem mellesleg nagyon egészséges paprikás, pörkölt receptje következik:

Hozzávalók kb 6 személyre
1kg harcsa (szürke vagy afrikai)
10 dkg húsos szalonna
1 nagy fej hagyma
2 kisebb paradicsom (vagy egy jó nagy)
1 zöld kaliforniai paprika (lehet más színű is, de azok édesebbek)
1 és fél tk erős pista paprikapüré (én édes annát tettem bele, hogy ne legyen erős)
1 erőleveskocka
1 kk só,
2 tk pirospaprika
1 dl tejföl
1 ek liszt
csúsza tészta

1. A halnak levágjuk a fejét és lefilézzük a gerincéről a húst. A gerincét 3-4 darabra vágjuk, ez megy az alaplébe. A filézett halhúst kis kockékra vágjuk.

2. Kb fél dl olajon megpirítjük szalonnát, majd kiszedjük a pörcöt. Beletesszük az apróra vágott hagymát és megpirítjuk. Leveszszük a tűzről és ha már nem lobog, hozzáadjuk a pirospaprikát és a sót.

3. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, paprikát, 3 dl vizet, a leveskockát és a hal gerincét. Fedő alatt kb 15 percig főzzük forrás után csak kis lángon.

4. Kiszedjük a hal gerincét és hozzáadjuk a felkockázott halhúst, illetve a paprikapürét. Kb  10 percig forraljuk fedő alatt, gyakran kevergetve, mert már sűrűsödik a leve.

5. Kifőzzük a tésztát, ha úgy szeretjük, akkor túrós csuszának elkészítjük és így tálaljuk köretnek. Mi nem tettünk rá túrót, csak a pörcöt, amit az elején sütöttünk ki.

6. Közben megfőtt a hal, a tejfölös habarást (tejföl + liszt) kis adagokban jól elkeverve hozzáadjuk, majd újraforraljuk és elzárjuk a gázt.

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése