2011. február 15., kedd

Grillezett sertéscomb rakott brokkolival

Az új kompakt grillsütőt kihasználva mostanában elég sokat grillezek és volt itthon egy brokkoli is, így született ez az ebéd.

A husit egy nappal előtte bepácolom. A vékonyra vágott, esetleg kiklopfolt húsokat befűszerezem magyaros sertéssült fűszerkeverékkel vagy sertés grillfűszerrel. Egy fedeles tálba olajat és mustárt keverek össze, annyi olajat, hogy majd ellepje a húst és kb 2-3 evőkanál mustárt. Ebbe teszem bele a hús és hűtőben állni hagyom másnapig.
Másnap 5-7 perc alatt megsütöm a kompakt grillen.

A rószákra vágott brokkolit forrástól számítva 5 perc alatt megfőzöm sós vízben. Egy jénai tálat vajjal kikenek, majd beleteszem a brokkolit. 2 tojást összekeverek egy kis doboz tejföllel, 2 csipet sóval és egy csipet borssal, majd belekeverek egy evőkanál lisztet. Ezzel a keverékkel leöntöm a brokkolit, majd sajtot reszelek a tetejére és 20 perc alatt megsütöm az előmelegített sütőben.

Finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése