skip to main |
skip to sidebar
Nagyon finom lett :)
Hozzávalók:
3 tojás
6 evőkanál víz
3 evőkanál olaj
1 sütőpor
25 dkg finomliszt
20 dkg cukor
85 dkg alma
cukor
fahéj
- sütőmargarin
1.Az almát meghámozod, kockára vágod.
2. A tortasütőt vagy jobb híján jénai tálat (kb 15x30cm) kikened margarinnal, és 1 marék cukorral és kb 1 teáskanálnyi fahéjjal meghinted, beleszórod a kockára vágott almát. Erre teszel néhány kiskanál margarint, s megszórod kevés cukorral és fahéjjal. Addig sütöd, amíg szép aranyszínű lesz, ez előmelegítet sütőben kb 15-20 perc.
3. Míg sül az alma, megcsinálod a piskótatésztát: szétválasztod a tojás fehérjét a sárgájától, 2 külön edénybe. Mindkét edénybe teszel 3 evőkanál vizet. Felvered a tojássárgákat a 20 dkg cukorral, hozzáadod a 3 evőkanál olajat, elkevered, hozzáadod a lisztet és a sütőport, elkevered. Ha túl sűrű, akkor még adj hozzá vizet. Hozzáadod a kemény habbá vert tojásfehérjéket és óvatosan belekavarod, hogy ne törjön össze a hab.
4. Ráöntöd ezt a masszát a sült almára és visszateszed a sütőbe. 20-25 percet kell süljön, az első 15 perc után nyithatod ki, hogy meglesd (ha hamarabb kinyitod összeesik a piskóta).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése