2011. február 6., vasárnap

Fordítva sütött almatorta

Nagyon finom lett :)

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 6 evőkanál víz
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 sütőpor
  • 25 dkg finomliszt
  • 20 dkg cukor
  • 85 dkg alma
  • cukor 
    fahéj
  • sütőmargarin

1.Az almát meghámozod, kockára vágod. 

2. A tortasütőt vagy jobb híján jénai tálat (kb 15x30cm) kikened margarinnal, és 1 marék cukorral  és kb 1 teáskanálnyi fahéjjal meghinted, beleszórod a kockára vágott almát. Erre teszel néhány kiskanál margarint, s megszórod kevés cukorral és fahéjjal. Addig sütöd, amíg szép aranyszínű lesz, ez előmelegítet sütőben kb 15-20 perc. 

3. Míg sül az alma, megcsinálod a piskótatésztát: szétválasztod a tojás fehérjét a sárgájától, 2 külön edénybe. Mindkét edénybe teszel 3 evőkanál vizet. Felvered a tojássárgákat a 20 dkg cukorral, hozzáadod a 3 evőkanál olajat, elkevered, hozzáadod a lisztet és a sütőport, elkevered. Ha túl sűrű, akkor még adj hozzá vizet. Hozzáadod a kemény habbá vert tojásfehérjéket és óvatosan belekavarod, hogy ne törjön össze a hab. 

4. Ráöntöd ezt a masszát a sült almára és visszateszed a sütőbe. 20-25 percet kell süljön, az első 15 perc után nyithatod ki, hogy meglesd (ha hamarabb kinyitod összeesik a piskóta).




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése