2010. szeptember 8., szerda

Libaszív pörkölt

Nagyon finom pörkölt készül libaszívből, bár kevesen ismerik. Hasonlóan készítem, mint a zúzapörköltet.

Hozzávalók 4 személyre
Fél kg szív 
2 nagyobb fej vöröshagyma
só, bors, pirospaprika

A vöröshagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pirítjuk. A szíveket 6-8 darabra vágjuk, majd a hagymára tesszük és kicsit megpirítjuk. Ezután levesszük a tűzről és mikor kissé kihűlt, ráteszünk 2 kávéskanálnyi pirospaprikát, sót és 2-3 csipet borsot.
Felöntjük vízzel és legalább egy órát főzzük. Közben sűrűn ránézünk és pótoljuk az elforrt vizet, ha még nem puhult meg a szív. Amint megpuhult, akkor elforraljuk a vizet és kész is a finom pörkölt.
Köretnek a nokedli a legfinomabb hozzá.

Itt jegyzem meg, hogy a rántott libaszív is nagyon finom :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése