Tegnap hallottam ezt a receptötletet és olyan jól hangzott, hogy ma meg is csináltam.
Hozzávalók a palacsintához: (kb 15-20 palacsintához)
2 tojás
4 dl tej
30 dkg liszt (én teljes kiőrlésűből szoktam)
3 evőkanál olaj
3 dl buborékos ásványvíz vagy szódavíz
Töltelékek:
- Mogyorókrém
- Sárgabarack lekvár
- Túrótöltelék: 250 g túró, 3 ek cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 kis doboz tejföl, mazsola
1. Összekeverjük a palacsinta hozzávalóit. A kezdők kedvéért így: leütjük a tojásokat, beleöntjük a lisztet és 2 dl tejet, majd jól összekeverjük, hogy csomómentes legyen. Hozzáadjuk az olajat, ezt is jól elkeverjük, majd belekeverjük a többi tejet és az ásványvizet.
2. Megsütjük a palacsintákat és összekeverjük a túrókrém összetevőit.
3. Összeállítjuk a rakott palacsintát, egy palacsinta, egyik töltelék, majd palacsinta, újabb töltelék, míg el nem fogy a palacsinta.
4 Tulajdonképpen már kész, ha akarjuk, akkor betehetjük a sütőbe 5-10 percre, de nem szükséges. A tetejét is díszíthetjük.
2010. augusztus 8., vasárnap
Rakott édes palacsinta
Címkék:
desszert,
mogyorókrém,
palacsinta,
rakott,
sárgabarack,
túró
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése