2011. május 24., kedd

Hamburgerhús pulykából

Hamburgerre éheztünk, de a gyorsfagyasztott pogácsákban nem nagyon bízom, mert nem hiszem hogy túl magas lenne a hústartalmuk, így darálthúsból itthon csináltam húspogácsát.
A zsemlét készen vettük, a saját készítésű majd a következő lépés lesz.

Húspogácsához:
40 dkg darált hús, én most pulykacombból csináltam
1 fej vöröshagyma apróra vágva
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 kk só
Fél kk bors
2 ek mustár
1 tojás
2 ek zsemlemorzsa

Jól összedolgozzuk az összetevőket, majd ha időnk engedi, akkor pár órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Lapos pogácsákat formázva olajban kisütjük őket. Szépen bebarnulnak a mustár miatt. Én ebből 8 db pogácsát tudtam kisütni.

A zsemlébe salátalevelet, paradicsomot, hagymát lehet tenni, majd a husit és mustárral, ketchuppal ízesíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése